Професія плодоовочівника цікава та різноманітна, включає вивчення різних аспектів вирощування рослин та управління фермою. Це відповідальна та важка праця, але вона також може бути у задоволення, особливо для тих, хто цікавиться природою, рослинним світом та аграрним виробництвом.
Структура навчання включає в себе теоретичні та практичні заняття:
Агрономія та ґрунтознавство.
Вивчення основ рослинництва, особливостей культур та ґрунтів, агротехніку вирощування рослин.
Фізіологія рослин
Розуміння біологічних процесів у рослин, їх росту, розвитку та взаємодії з навколишнім середовищем.
Фіто- та зоохімія
Основи хімічних процесів у рослинах та тваринах, використання добрив та агрохімічних речовин.
Навчання практичним навичкам в обробці ґрунту, сівбі, посадці, поливі, обрізці та зборі врожаю.
Лабораторні роботи.
Робота в лабораторіях, де студенти вивчають методи досліджень ґрунту, рослин і виробництва.
Навчання професії лаборанта хіміко-бактеріального аналізу включає в себе проведення хімічних та бактеріальних аналізів у лабораторіях для різноманітних цілей, таких як контроль якості продукції, діагностика захворювань, дослідження нових речовин чи виробів та інше.